Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Unbroken δια χειρός Jolie

 https://www.youtube.com/watch?v=ftDZ9cI_bUM
 Στόρι: Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το αεροπλάνο του Αμερικανού Ολυμπιονίκη Λουίς Ζαμπερίνι πέφτει στον Ειρηνικό. Αφού περιπλανηθεί για μέρες στον ωκεανό θα πιαστεί αιχμάλωτος και θα σταλεί σε ιαπωνικό στρατόπεδο συγκέντρωσης.




















Comments:
 -Αυτό που σε γοητεύει στην ταινία είναι το γεγονός πως βασίζεται στην αληθινή ιστορία του βετεράνου πολέμου κι αθλητή Ολυμπιακών επιδόσεων. Δυστυχώς απεβίωσε το καλοκαίρι του 2014 αλλά πρόλαβε να δει το τελικό αποτέλεσμα προτού εγκαταλείψει τα εγκόσμια. Πραγματικά δεν μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους τις κακουχίες που πέρασε. Πέρα από την αξιομνημόνευτη παρουσία του Ιταλοαμερικανού στους Ολυμπιακούς Αγώνες η υπόλοιπη ζωή του θα μπορούσε να περιγραφεί ως γολγοθάς. Αναφερόμαστε και στην επιβίωσή του επί 47 ημέρες σε μία σχεδία στη μέση του πουθενά αλλά κυρίως στην βασανιστική παραμονή του στο στρατόπεδο συγκέντρωσης, αφού τον περισυνέλεξαν οι Ιάπωνες στρατιώτες.














-Πολλοί ετόλμησαν να αποκτήσουν μαζί με την ιδιότητα του ηθοποιού και του σκηνοθέτη(π.χ George Clooney) αλλά λίγοι τα κατάφεραν. Δεν μπορούν όλοι να γίνουν Clint Eastwood που έχει παραδώσει τη μία ταινιάρα πίσω από την άλλη(Mystic River, Million Dollar Baby, Gran Torino, American Sniper).  Κατά την ταπεινή μου άποψη αν είχε διαφορετικό σκηνοθέτη θα μιλούσαμε για κινηματογραφικό έπος. Σε τέτοια ιστορία άξιζε καλύτερη αντιμετώπιση, κρίμα που δεν αξιοποιήθηκε όπως της άρμοζε.
Από την ταινία απουσιάζει ένα βασικό στοιχείο ...ο ρυθμός. Η Jolie προσπάθησε να χωρίσει την ηρωική βιογραφία σε τρία μέρη αλλά στο πρώτο μέρος κάνει φάουλ γιατί τα flashback είναι ασύνδετα και στα επόμενα δύο μέρη απλά παύουν και έχουμε γραμμική αφήγηση. Η θα κάνεις πισωγύρισμα σωστό ή ούχι. Τρία χρόνια μετά το In the Land of Blood and Honey η Angelina στέκεται αδέξια και αμήχανα πίσω από τον κινηματογραφικό φακό.
Όσο αλύγιστος ήταν ο πρωταγωνιστής τόσο λυγισμένη από αδυναμίες ήταν η σκηνοθεσία της.















-Ιδανική επιλογή στο ρόλο του επίμονου ολυμπιονίκη ο ανερχόμενος Βρετανός Jack O'Connell , που τον γνωρίσαμε ως κωλόπαιδο στο  «Eden lake» . Για την εμπειρία του δήλωσε ‘’Ενθουσιάστηκα όταν πήρα το ρόλο. Είναι η μεγαλύτερη τιμή που θα μπορούσε να μου γίνει, καθώς θα έπαιζα έναν θρύλο. Ήταν τεράστια πρόκληση’’. Πράγματι μπόρεσε να σηκώσει τα βάρη του πολέμου και κατά συνέπεια το βάρος της ταινίας .To ανυπότακτο πιτσιρίκι αναγκάζεται να υποταχθεί στα χέρια του βάναυσου λοχία με το ψευδώνυμο Τhe bird. To "πουλί" προσπαθεί να κόψει τα φτερά ή ακόμη καλύτερα τα φτερωτά πόδια του ήρωα μας. Εκείνος μοχθεί για να παραμείνει στη ζωή γιατί ξέρει πως έτσι θα πάρει την εκδίκησή του, με το να συνεχίζει ν' αναπνέει..



τον σαδιστή αξιωματικό με το παρατσούκλι «The Bird», ο οποίος τον ξεχώρισε από τους υπόλοιπους και προσπάθησε με ανορθόδοξες μεθόδους να κάμψει τις φυσικές του δυνάμεις και το ηθικό του Πηγή: www.lifo.gr
τον σαδιστή αξιωματικό με το παρατσούκλι «The Bird», ο οποίος τον ξεχώρισε από τους υπόλοιπους και προσπάθησε με ανορθόδοξες μεθόδους να κάμψει τις φυσικές του δυνάμεις και το ηθικό του Πηγή: www.lifo.Να κάμψει το ηθικό τ
αι τον Γουατανάμπε, τον σαδιστή αξιωματικό με το παρατσούκλι «The Bird», ο οποίος τον ξεχώρισε από τους υπόλοιπους και προσπάθησε με ανορθόδοξες μεθόδους να κάμψει τις φυσικές του δυνάμεις και το ηθικό του, τ Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου