Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Furious 7 (2015)



Στόρι:
Η γνωστή fast & furious παρέα (με ορισμένες απώλειες) έρχεται αντιμέτωπη με τον badass Deckard Shaw (Jason Statham), όπου τους καταδιώκει για να πάρει εκδίκηση για το θάνατο του αδερφού του στην προηγούμενη ταινία. 


Σχόλια:
Η τελευταία παρουσία του αδικοχαμένου Paul Walker στη μεγάλη οθόνη, είναι σίγουρα ένας λόγος για να παρακολουθήσει κανείς την ταινία. Ειδικά θα έλεγα, αν είναι φαν του Brian O'Conner, όπου ο Paul ταυτίστηκε μαζί του, παίζοντας τον συγκεκριμένο χαρακτήρα σχεδόν σε όλες την ταινίες της σειράς (μοναδική απουσία στο Tokyo Drift που συνδέεται με το Furious 7). Ο φόρος τιμής στον ελλείποντα ηθοποιό στο τέλος της ταινίας, καθώς και η αφιέρωση του φιλμ σε αυτόν, σίγουρα θα σε κάνουν να συγκινηθείς και σαφέστατα αποτελούν ένα τέλος που αρμόζει σε έναν τόσο αγαπημένο ήρωα.


Αντίθετα όλη η υπόλοιπη ταινία, παρά την εξαιρετική της σκηνοθεσία από τον (μετρ του τρόμου) James Wan, δεν προσφέρει καμία μα καμία συγκίνηση. Δυστυχώς σε κανένα σημείο δε μας θύμισε τους λόγους για τους οποίους αγαπήσαμε τη σειρά ταινιών. 

Υπέρ το δέον δράση που σε κάνει σε σημεία να μην προλαβαίνεις να αντιληφθείς τι συμβαίνει, γραφικός κακός (τον οποίο υποδύεται ο Statham παίζοντας για ακόμα φορά τον ''ίδιο'' ρόλο εντελώς μονοδιάστατα), σκηνές δράσεις που παραπέμπουν σε ''Avengers'' και ατάκες από Vin Diesel και Dwayne Johnson που θυμίζουν ''Expendables''. Από την άλλη τα αμάξια, οι κόντρες, η μουσική και οι ''καυτές παρουσίες'', περνάνε σε δεύτερη μοίρα, με την ταινία να κλείνει εμφανέστατα το μάτι σε ένα ευρύτερο κοινό που λατρεύει τα εμπορικά blockbuster. Αυτό λοιπόν είναι το ''Furious 7'' και έτσι εξηγείτε το πώς κατάφερε να σπάσει παγκοσμίως τα ταμεία. 


Το δικό μου ενδιαφέρον πάντως, περιορίστηκε στις σκηνές όπου αναγκαστικά γυρίστηκαν χωρίς την φυσική παρουσία του Paul Walker, με τα αδέρφια του και την ψηφιακή εικόνα να δίνουν τη λύση. Δύσκολο εγχείρημα σαφώς. 

Μετά από όλα αυτά, η προοπτική του Furious 8 που θα δούμε το καλοκαίρι του 2018, σίγουρα δε θα με κάνει να μετράω αντίστροφα τις μέρες για την προβολής της, όπως συνέβη με παλαιότερες συνέχειες.

p.s. : See you again Paul…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου