Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Plus One (2013)

Στόρι: Τρεις κολλητοί φίλοι από το κολλέγιο πηγαίνουν στο μεγαλύτερο πάρτι της χρονιάς, ο καθένας αναζητώντας κάτι διαφορετικό! Ο David με σκοπό να τα ξαναβρεί με την κοπέλα του(Jill), ο Teddy  έχοντας στόχο το να κάνει.. σεξ και η  Alison επιζητώντας την ανθρώπινη επαφή! Ένα ανεξήγητο υπερφυσικό φαινόμενο όμως, θα μετατρέψει το ξέφρενο πάρτι σε έναν αγώνα επιβίωσης και θα φέρει τους καλεσμένους αντιμέτωπους με τους ίδιους τους εαυτούς τους(στην κυριολεξία)  αλλά και τις πράξεις τους!


Σχόλια: Τo 'Plus One' είναι η νέα indie ταινία του Ντένη Ηλιάδη (‘’Hardcore’’, ‘’Last House on the Left’’ remake), του μόνου ίσως Έλληνα σκηνοθέτη που θα μπορούσε κάλλιστα να υπερηφανεύεται πως κάνει καριέρα στο εξωτερικό. Η αλήθεια είναι πως περίμενα με αγωνία να τη δω από τη στιγμή που είχα παρακολουθήσει το ιδιαίτερα ιντριγκαδόρικο trailer αλλά και γενικότερα το υλικό που κυκλοφόρησε ως Promo για την ταινία (photos & info)! Οι κριτικές μετά την προβολή της στο εξωτερικό ήταν ιδιαίτερα καλές, ενώ και ο ''τεράστιος'' Wes Craven υποκλινόταν για ακόμα μια φορά στο ταλέντο και τη δουλειά του Έλληνα σκηνοθέτη!

Οι προσδοκίες μου δε διαψεύστηκαν σε καμία περίπτωση! Το ιδιαίτερα πρωτότυπο και περίπλοκο σενάριο (που εμπνεύστηκε ο Ηλιάδης από δικές του εσωτερικές ανησυχίες) δεν αφήνει παρά ελάχιστα κενά, ενώ η σκηνοθεσία & το μοντάζ είναι υποδειγματικά!


Αυτό όμως που  μου άρεσε πραγματικά, είναι πως παρότι πρόκειται για ένα sci-fi θρίλερ με πολλά στοιχεία εφηβικής σεξοκωμωδίας, που σε καμία περίπτωση δε σου ‘’ζητά’’ να το πάρεις στα σοβαρά, εν τέλει καταφέρνει να σε προβληματίσει! Σε βάζει για την ακρίβεια στη διαδικασία να σκεφτείς το τι θα έκανες αν σου δινόταν η ευκαιρία να διορθώσεις κάποιο λάθος που έχεις κάνει στο παρελθόν αλλά και το τι θα ήσουν διατεθειμένος να θυσιάσεις για αυτό!

Όσον αφορά το cast, σίγουρα οι πρωταγωνιστές δε ξεχωρίζουν για τις …ερμηνείες τους, όμως αποτελούν φρέσκα πρόσωπα που ίσως αργότερα καταφέρουν να κάνουν ένα ακόμα μεγαλύτερο βήμα στον κινηματογραφικό χώρο! Προσωπικά ξεχωρίζω την Ashley Hinshaw (Jill) που έχει καταγράψει αξιόλογες συμμετοχές σε ταινίες και σειρές  αλλά και την …πανέμορφη ξανθομάλλα –αντικείμενο του πόθου για τον Teddy - Natalie Hall (έχει συμμετάσχει εκτός των άλλων και στην επιτυχημένη σειρά "Pretty Little Liars"). Και φυσικά τα μονοζυγωτικά δίδυμα κορίτσια, Suzanne Mary και Colleen Donna Dengel, που επέτρεψαν στην Alison να συναντά τον κλώνο της, χωρίς την χρήση ειδικού εφέ!!!


Βέβαια επειδή απόλυτα φυσιολογικά  το ενδιαφέρον του θεατή βασίζεται και στο ‘’οφθαλμόλουτρο’’ που προσφέρει απλόχερα η ταινία, δε θα μπορούσα να μην αναφέρω την ατάκα του διπλανού μου προς τον κολλητό του την ώρα που έπαιζαν τα end credits της ταινίας : ‘’Κοίτα κι εσύ να δούμε ποιό είναι το όνομα αυτής που έκανε τη stripper’’.΄LOL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου