Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Trance (2013)


Στόρι: Ο Σάιμον (James McAvoy), ένας υπάλληλος οίκου δημοπρασιών, συνεργάζεται με μια συμμορία ληστών για την κλοπή ενός πανάκριβου πίνακα. Ένα χτύπημα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια της ληστείας όμως, του προκαλεί απώλεια μνήμης με αποτέλεσμα να μη θυμάται που έχει κρύψει το πολύτιμο έργο. Ο αρχηγός της συμμορίας (Vincent Cassel) προσλαμβάνει μία υπνοθεραπεύτρια (Rosario Dawson) με σκοπό να τον κάνει να θυμηθεί....



Comments: Η τελευταία ταινία του Danny Boyle (Slumdog Millionaire, Trainspotting) σίγουρα δε παίρνει όσκαρ πρωτοτυπίας όσον αφορά το στόρι, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με ανάλογης θεματικής φιλμ που έχεις παρακολουθήσει. Ενδιαφέρουσα η σκηνοθεσία, ωραίος ο ρυθμός και η εξέλιξη της πλοκής σου κρατά το ενδιαφέρον σχεδόν μέχρι το τέλος! Ίσως βέβαια μείον αποτελεί η κακή επιλογή μουσικής και το τελευταίο δεκάλεπτο που σε ξενερώνει, είναι η αλήθεια, πάνω που σε είχε ‘’φτιάξει’’!


Οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη καθώς η υπνοθεραπεύτρια εισχωρεί στο υποσυνείδητο του Σάιμον. Σίγουρα δε θα περιμένεις την εξέλιξη, παρότι η ταινία φροντίζει να σου δίνει σημάδια. Η ουσία είναι πως η απληστία, ο θυμός, ο φόβος, η ζήλια και η εμμονή παρουσιάζονται σε μία ιστορία που ακροβατεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασίωση.


Όσον αφορά τους πρωταγωνιστές, ο James McAvoy προσθέτει μία ακόμα καλή ερμηνεία στο ενεργητικό του! Άλλωστε ξεκάθαρα η ταινία στηρίζεται πάνω του από ένα σημείο και μετά. Ο Vincent Cassel σε ένα ρόλο που τον έχεις συνηθίσει, δεν κλέβει την παράσταση αλλά σίγουρα αποτελεί καλή επιλογή. Τη Rosario Dawson (Death Proof) που έχει ρόλο κλειδί στην όλη υπόθεση, περισσότερο θα τη θυμάται κανείς για τις ολόγυμνες εμφανίσεις της στην ταινία και τις σεξουαλικές συνευρέσεις με τους πρωταγωνιστές παρά για οτιδήποτε άλλο…. Τελείως άνευρη.... ειδικά στο φινάλε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου