Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

The Conjuring (2013)


Στόρι: Οι μελετητές μεταφυσικών φαινομένων Ed και Lorraine Warren προσπαθούν να βοηθήσουν μια πολυμελή οικογένεια που τρομοκρατείται από μια ‘’σκοτεινή’’ παρουσία στο σπίτι που μόλις μετακόμισε.

Σχόλια:
Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα και πρόσωπα, το ‘’The Conjuring’’ είναι η πρώτη ταινία στην οποία το αμφιλεγόμενο ζευγάρι μελετητών παρουσιάζεται επί της οθόνης με τα πραγματικά τους ονόματα. Ας  μην ξεχνάμε πως από τις εμπειρίες- ιστορίες τους ‘’ξεφύτρωσε’’ η ενδιαφέρουσα ιστορία του ‘’The Amityville Horror’’(1979)  που όμως ‘’ξεχείλωσε’’ με τα αδιάφορα sequel και το μετριότατο remake που ακολούθησαν. 


Η Lorraine Warren που ισχυρίζεται  πως έχει την ικανότητα του μέντιουμ (και σε αντίθεση με το σύζυγο της βρίσκεται ακόμα εν ζωή), όπως και η Andrea Perron (μια από τις κόρες της τρομοκρατημένης οικογένειας) υπήρξαν μάλιστα σύμβουλοι του σκηνοθέτη James Wan (‘’Insidious’’, ‘’Saw’’) και των σεναριογράφων στην προσπάθεια μεταφοράς της ιστορίας στη μεγάλη οθόνη. Η Vera Farmiga που υποδύεται υποδειγματικά τη Lorraine, θα έλεγε κανείς πως είναι αυτή που κλέβει την παράσταση! Αν και η …παρουσία της στη σειρά  ‘’Bates Motel’’, μας έχει κάνει ήδη να τα τη λατρέψουμε….. Αχ Vera!!!


Τελικά τι ήταν οι Warren? Απατεώνες που εκμεταλλεύονταν το φόβο των ανθρώπων για να αποκτήσουν φήμη ή άνθρωποι με ξεχωριστές ικανότητες που βοηθούσαν αφιλοκερδώς όσους το είχαν ανάγκη? Αυτό ευτυχώς δεν απασχολεί καθόλου την ταινία που επικεντρώνεται στο να απολαύσει ο θεατής ένα δυνατό και με ωραίο ρυθμό θρίλερ, που σίγουρα είναι από τα καλύτερα που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Εγγυημένα θα πεταχτείς απ’ τη θέση σου κάμποσες φορές….. Θα σου σπάσουν αρκετές φορές τα νεύρα, όπως και του διπλανού σου που λογικά θα πληρώσει τη νύφη από τις τσιρίδες , τα τινάγματα, τα τραβήγματα σου καθώς και τα υπολείμματα από τα pop corn που θα τον λούζουν σε κάθε απότομη σου κίνηση…..


Ένα πάντως είναι σίγουρο… Μετά το τέλος της προβολής θα ρωτήσεις με ενθουσιασμό: ‘’Πότε ξαναπάμε σινεμά παιδιά?’’ Clap…clap λοιπόν…. Μυρίζει ψοφίμι !!! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου