Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

X-mas movies που πρέπει να δείτε!

Πως να μπούμε στο Χ-mas spirit?
Στολίζοντας το δέντρο, καταβροχθίζοντας μελομακάρονα, πίνοντας ζεστή τσοκολάτα και φυσικά βλέποντας χριστουγεννιάτικες ταινίες, είτε μόνοι είτε αγκαζέ. Υπάρχουν πολλές υποψήφιες αλλά θα εστιάσω στις ταινίες που βλέπω κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

 
 
1.Love actually(2003): Aπό τις πιο γλυκιές Χριστουγεννιάτικες ταινίες με 10 παράλληλες ιστορίες όπου όλες κλιμακώνονται τη μέρα των Χριστουγέννων. Ξεχωρίζει φυσικά η ιστορία του prime minister Hugh Grant που τα βάζει με ολόκληρο πλανητάρχη..στο όνομα της αγάπης. Αλλά και το ειδύλλιο του απογοητευμένου συγγραφέα Colin Firth με τη βοηθό του.
Warning: Aν δεν σ 'αρέσει η ταινία ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΨΥΧΗ!


2. Elf (2003): Συγκαταλέγεται στις αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες κωμωδίες. Ο τιτανομέγιστος Will Ferrell ξεδιπλώνει την big περσόνα του. Υποδύεται τo ξωτικό που παθαίνει κρίση ταυτότητας, αφού μαθαίνει πως έχει ανθρώπινη υπόσταση. Αφήνει πίσω του τον Βόρειο Πόλο και επιστρέφει στον κόσμο των ανθρώπων για να επανενωθεί με τον πατέρα του.Τι του μέλλε να πάθει?! Στο πλευρό του η τότε άσημη και ΞΑΝΘΙΑ Zooey Deschanel!Χωρίς bangs παρακαλώ!







 






3.Bad Santa(2003).Tην ίδια χρονιά προβλήθηκε και ο Bad Santa. Μαύρη κωμωδία με πρωταγωνιστή τον always cool Bill Bob Thornton . Ομολογουμένως αυτή η alternative version του Santa είναι πιο πειστική. Ρέμαλος, αθυρόστομος και αλκοόλας!
Δεν είναι τυχαίο που η Angelina χτύπησε tatoo τον Μπίλαρο και ούχι τον Brad.
p.s Αν αμφισβητείς την υπερ-αξία του Billy πάτα play και δες Fargo

 














4.Ηoliday(2006): μία ερωτική απογοήτευση μπορεί να λυθεί με αλλαγή σκηνικού; Nαι σύμφωνα με την Nancy Meyers. Η Cameron τραγουδάει ...με μοναδικό πάθος το MrBrightside προτού χτυπήσει την πόρτα της...o εγκέλαδος ονόματι Jude Law. Από την άλλη ο Jack Black ταρακουνάει τον κόσμο της Kate Winslet . Kερασάκι στην τούρτα τα δάκρυα του Jared Leto για τα μάτια..και τα πόδια της Cameron.


5.Ψαλιδοχέρης(1990).: Μελαγχολική Χριστουγεννιατική ταινία από τον "μάγο'' Τim Burton.
Παραδίδει ένα μοναδικό ενήλικο παραμύθι με άπλετο λυρισμό και μουσική από τον μετρ Danny Elfman. Ο Johnny Depp αγγίζει την ψυχή μας με την εκ βαθέων ερμηνεία του . 



6. Gremlins(1984):  Από την χριστουγεννιατική συλλογή δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα σιχαμένα και αξιολάτρευτα Gremlins!  Αγαπάμε αυτά τα τερατίνια που λίγο φαγητό και νερό αρκεί για να βγάλουν την χολή τους. 
Με ΤΙΜΑΕΙ που πρoηγούμενη σχέση μου με παρομοίαζε με τα gizmo!Κι ότι όταν θύμωνα εξαπόλυα οργή όπως τα gremlins!!!Who knows.... μπορεί να 'μαι διπολική!Ηo-ho-ho!Merry Christmas!
 


2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως μπόρεσες να αφήσεις εξω απο τη λίστα σου το Nightmare Before Christmas (1993) και το all time classic Die Hard (1988)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή