Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Cinema 2014: Τα πρόσωπα της χρονιάς

Μια ανάσα πριν την έλευση του νέου χρόνου, θυμόμαστε ποια πρόσωπα από το χώρο του κινηματογράφου μας απασχόλησαν μέσα στο 2014. Ξεκινάμε λοιπόν:

Brad Pitt & Angelina Jolie (ή αλλιώς Brangelina)
Το διάσημο ζεύγος επισημοποίησε τη σχέση του με έναν μυστικό γάμο στις 23 Αυγούστου στη Γαλλία. Το νέο έγινε γνωστό λίγες ημέρες αργότερα, με τις πρώτες φωτογραφίες του γάμου να διαρρέουν τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου και να κατακλύζουν το διαδίκτυο (αγκαζέ με τα σχόλια των χιλιάδων φαν του ζευγαριού που εύχονταν ''βίο ανθόσπαρτο'').

Στη μεγάλη οθόνη τώρα, highlight της Angelina ήταν η μοναδική ερμηνεία της στην one woman show ταινία ''Maleficent'', όπου έκανε επίσης κινηματογραφικό ντεμπούτο η μικρή της κόρη Vivienne Jolie Pitt! Ο Brad Pitt από την άλλη, εντυπωσίασε με την ερμηνεία του στο ρόλο του λοχία Don Collier στο πολεμικό δράμα ''Fury'', που χτυπάει διακριτικά την πόρτα των φετινών Oscar.



Jennifer Lawrence
Το όνομα της συζητήθηκε όσο καμίας άλλης σταρ του Hollywood τη φετινή χρονιά, δυστυχώς όχι για την παρουσία της στη νέα συνέχεια της ταινίας ''The Hunger Games''. H 24χρονη σταρ βρέθηκε στο επίκεντρο ενός σκανδάλου διαρροής γυμνών φωτογραφιών (The Fappening) που συγκλόνισε τη showbiz. Η J-Law αντέδρασε οργισμένα, τονίζοντας  πως το ποιός θα την βλέπει άνευ ρούχων είναι αποκλειστικά δικό της δικαίωμα! Αν μη τι άλλο, έχει απόλυτο δίκιο.

Rosamund Pike
Η 25χρονη Αγγλίδα ηθοποιός έκανε τους πάντες να παραμιλάνε με τη μοναδική της ερμηνεία στο φιντσερικό αριστούργημα ''Gone Girl''. Ένα αγαλματάκι στην κυρία παρακαλώ...

Matthew McConaughey

Το 2014 του έφερε απόλυτα δίκαια το πρώτο Oscar της καριέρας του. Παρακολουθήσαμε επίσης με ανοιχτό το στόμα, μια ακόμα μοναδική ερμηνεία του στην αγαπημένη τηλεοπτική σειρά ''True Detective''. Θετικότατη ήταν και η παρουσία του σε ρόλο πρωταγωνιστή στο πολυσυζητημένο ''Interstellar'' του Christopher Nolan! Ομολογουμένως μια μαγική χρονιά για αυτόν!

Benedict Cumberbatch

Ο ''Sherlock'' συνεχίζει να γίνεται αντικείμενο συζήτησης, είτε αυτό αφορά τις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές ερμηνείες του, είτε με τις υπέροχες μιμήσεις του, που αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο το ταλέντο του και καλλιεργούν το απόλυτα cool προφίλ που ο ίδιος έχει χτίσει!

Zac Efron

Ο πρωταγωνιστής του ''High School Musical'' μεγάλωσε, ''έχτισε'' σώμα, αύξησε δραματικά το νούμερο των θαυμαστριών του και κατάφερε να κάνει το παραπάνω βήμα στην καριέρα του. Εντάξει, κανείς δεν ξετρελάθηκε με το υποκριτικό ταλέντο του, όμως η παρουσία του στις σπαρταριστές κωμωδίες "Neighbors" και "That Awkward Moment", δείχνουν να τον καθιερώνουν σε ρόλους που του ταιριάζουν απόλυτα.

George Clooney

Ένας ακόμα διάσημος ηθοποιός του Hollywood εγκατέλειψε την εργένικη ζωή! Ο λαμπερός γάμος του George Clooney με τη γνωστή δικηγόρο Ammal Alamudin, όπως ήταν λογικό, απασχόλησε τα Μέσα  όσο λίγα γεγονότα μέσα στο 2014.

Scarlett Johansson

Συμμετείχε στο εξαιρετικό ''Captain America 2: Winter Soldier'', έδωσε νόημα με την παρουσία της στο ρόλο της πρωταγωνίστριας στο κατώτερο των προσδοκιών ''Lucy'', ενώ  η ερμηνεία της (δεδομένων των δύσκολων συνθηκών) καθώς και οι γυμνές εμφανίσεις της στο αμφιλεγόμενο "Under theSkin'' συζητήθηκαν και σχολιάστηκαν πολύ, όπως ήταν άλλωστε απόλυτα λογικό. Να προσθέσουμε φυσικά, πως τη φετινή χρονιά έγινε μαμά στα 29 της χρόνια.


Eva Green

Οι γυμνές της εμφανίσεις στο "Sin City: A Dame to Kill For" ήταν ίσως ο μοναδικός λόγος για να δεις την ταινία! Ο ντόρος γύρω από τη συμμετοχή της στο φιλμ είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, όταν το charachter poster της είχε λογοκριθεί, επειδή σε αυτό δεν καλυπτόταν επαρκώς το στήθος της! Το υπέροχο κορμί της, απασχόλησε κοινό και... κριτικούς και στη συμμετοχή της στο "300: Rise of an Empire". Η σεξουαλική σκηνή με τον συμπρωταγωνιστή της Sullivan Stapleton μάλιστα, κατατάσσεται σε πολλά σχετικά αφιερώματα στην πρώτη θέση με τις καλύτερες ερωτικές σκηνές ταινιών για το 2014. Α, να μην ξεχάσω πως φέτος την απολαύσαμε και στην τηλεόραση στη σειρά τρόμου "Penny Dreadful".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου