Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Insurgent(2015)

https://www.youtube.com/watch?v=k2jiQ3Y8wxI 
Στόρι: η Τρις μαζί με τους υπόλοιπους φυγάδες βρίσκουν καταφύγιο στην Ομόνοια(όχι τη δική μας, την φατρία) αλλά σύντομα θα ξαναβρούν μπελάδες.



















Comments:
-To δεύτερο μέρος της λογοτεχνικής τριλογίας της Βερόνικα Ροθ είναι ένα αξιοπρεπέστατο sequel όπου κυριαρχεί καταιγιστική δράση χάρη στα εκπληκτικά ψηφιακά εφέ και στις δυνατές σκηνές μάχης. Αν και η αφήγηση κρατά σφιχτό ρυθμό θα μπορούσε να είχε περισσότερες σεναριακές ανατροπές και ίσως ένα πιο ιδιαίτερο φινάλε.
Γενναιότητα. Ομόνοια.Ελικρίνεια.Πολυμάθεια. Απάρνηση. Η δημιουργία των φατριών στοχεύει στη διατήρηση της τάξης και στην επιβίωση της ανθρωπότητας. Μήπως όμως το σύστημα των φατριών είναι μία φυλακή; H ειρήνη είναι ένα φευγαλέο ιδανικό;













-H Shailene Woodley στηρίζει το βάρος της ταινίας και της ανθρωπότητας στους γυμνασμένους ώμους της. Ανυπότακτη στο σύστημα προσπαθεί να αποδεχτεί την διαφορετικότητά της και ν΄αντιμετωπίσει τους εσωτερικούς της δαίμονες. Σαν άλλη Jennifer Lawrence συμβολίζει την ελπίδα κι αντιστέκεται σθεναρά στα σχέδια μίας ολοκληρωτικής κυβερνητικής αρχής. Eίναι αναπόφευκτη η σύγκριση με τα Hunger Games αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι απομίμηση. Όπως και στους Αγώνες πείνας έτσι και η λογοτεχνική τριλογία θα κλείσει με σπαστό φινάλε, ελπίζω η ιδέα να διεκπαιρεωθεί καλύτερα απ' ότι στο Mοckingjay.











 


-Όσον αφορά το υπόλοιπο cast o Theo James υποδύεται πάλι τον Four όπου σαπορτάρει την Τρις με κάθε τρόπο. Βέβαια διαφωνώ με το όνομα 4,για μένα είσαι Νο1! Για την ιστορία ο Theo James είναι κανονικά Θεόδωρος ( Peter James Kinnaird) Ταπτικλής.



H Kate Winslet μπορεί να γίνει bitchy και μισητή σε όλους μας με το αυτάρεσκο υφάκι της. Mεγάλη έκπληξη ο Daniel Dae Kim, o Κινεζούλης από το Looooost(γέρνουμε κεφαλάκι). Eίναι γαμάτο σαν τυπάκι γιατί δάνεισε και τη φωνή του στο Legend of Korra, στον Ηiroshi Sato τον πατέρα της Αsami πριν γίνει το Korr-asami!Η Naomi Watts αποδεικνύει πως τις ταιριάζουν όλες οι χρωματοβαφές της L-oreal! Ολόφτυστη ο πατέρας της η Zoe Isabella Kravitz που πάντα μου δίνει την αίσθηση ότι θα τινάξει μαλλούμπα και θα μας τραγουδήσει are you gonna go my way ta ra ra tan tan! Η μόνη αρνητική προσθήκη είναι ο Μiler Teller που θέλω να τον μπουνίσω όπου κι αν παίζει. Aκόμη και στο συμπαθέστατο φιλμ That awkward moment με τσίτωνε. Once an asshole always an asshole.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου