Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Top 5 ρομαντικών ταινιών

Με αφoρμή τη γιορτή των ερωτευμένων συγκέντρωσα τις αγαπημένες μου ρομαντικές ταινίες αυτή τη χρονική περίοδο.
Πριν μία 5ετία είχα γράψει ένα αντίστοιχο αφιέρωμα αλλά δεν συμπίπτουν οι επιλογές μου ΤΟΤΕ με ΤΩΡΑ. Πιθανολογώ πως άλλαξα κι εγώ με τα χρόνια και ίσως διαλεγώ ταινίες με βάση άλλα κριτήρια(την αληθοφάνεια, την ταύτιση ιδεών περί έρωτα κ.ά).


1.English Patient(1996)
 Με φόντο την έρημο ο Ralph Fiennes ερωτεύεται την Kristin Scott Thomas και παραδίδεται στο πάθος του παρόλο που θ΄αποβεί μοιραίο.  Όταν κρατάει στα χέρια του το νεκρό σώμα της σπαράζει η καρδιά μου. Η μουσική όσο και να θέλει δεν μπορεί να καλύψει τέτοιο πόνο ψυχής.
Aγ.σκηνή:
δεν μπορώ να διαλέξω γιατί όλες έχουν χαραχτεί στη μνήμη μου ανεπιστρεπτί από το πρώτο φιλί μέχρι και τη σκηνή ζηλοτυπίας στον χορό.
Aγ.ατάκα: Every night I cut out my heart. But in the morning it was full again.


















2.Αtonement(2007)
Όσοι την έχουν παρακολουθήσει με νιώθουν. Η μοίρα έπαιξε σκληρό παιχνίδι στους δύο ερωτευμένους(James McAvoy-Keira Knightley) που προσπάθησαν να παλέψουν για τον έρωτά τους.  Να κρατήσουν την ανάμνηση μίας βραδιάς βαθιά μέσα στην καρδιά τους,σαν κάτι ιερό, προστατευμένη από τους πάντες. H εξιλέωση σπάνια συμβαίνει στην πραγματικότητα, έστω ας την πλάσουμε στη φαντασία μας.
Aγ.σκηνή: στο συντριβάνι , όταν αγγίζει το νερό που έχει βουτήξει πριν η Κίρα.
Aγ.ατάκα: Robbie didn't you read my letters? Had I been allowed to visit you? Had they let me, every day, I would have been there every day.

 














3.The end of the affair(1999)
Στο βροχερό Λονδίνο πέφτει βροχή συναισθημάτων από τον έμπειρο Ralph Fiennes και την Julianne Moore.Από τη μία ταυτίζεσαι με τον Ralph που μετράει το μέγεθος της αγάπης του με την αρρωστημένη ζήλια του , από την άλλη με την Julianne που νιώθει νεκρή μακριά από τον έρωτα της ζωής της. Πόσο λυτρωτικό είναι το γράψιμο για τους χαρακτήρες. Όπως έλεγε και ο Ralph ''Pain is easy to write. In pain we're all drabbly individual. Now what can one write about happiness?'' . Πόσες σελίδες έχουμε γράψει για σβησμένες αγάπες, χαμένα φιλιά και μισές αγκαλιές.
Αγ.σκηνή:  η φαινομενική ψυχρότητα στην καφετέρια 
Αγ.ατάκα: You have to understand. I'm jealous of everything that moves. I'm jealous of the rain!















 
4.Βecoming Jane(2007)
H συγγραφέας Jane Austen(Anne Hathaway) γνωρίζει τον έρωτα στο αγγελικό πρόσωπο του Tom Lefroy(James McAvoy). Όσο και να το πάλεψε δεν μπόρεσε να αντισταθεί στη γοητεία του. Η αγάπη και η λογική εξάλλου είναι εχθροί σε κάθε ηλικία. Και φυσικά ο έρωτας σφυρηλατείται μέσα από τις αντιφάσεις και τις προκλήσεις.
Αγ.σκηνή: ο χορός γιατί υποβόσκει άπλετος ερωτισμός
Αγ.ατάκα:What value will there ever be in life, if we are not together?















5.Painted Veil(2006)
Ο Εdward Norton αποφασίζει να πληγώσει την Naomi Watts για την απιστία της με τον χειρότερο τρόπο,  την εξαναγκάζει να τον συνοδεύσει σε χωριό που έχει μολυνθεί από χολέρα. Μέσα όμως από την απανθρωπιά του η Νaomi ανακαλύπτει άλλες άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα του και μαγεύεται από την ομορφιά της ψυχής του. Όταν παίζει στο πιάνο αγγίζει τα πλήκτρα της καρδιάς του...
Aγ.σκηνή: όταν αφήνονται και κάνουν πραγματικά έρωτα
Αγ.ατάκα:It was silly of us to look for qualities in each other that we never had.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου