Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

9+1 βροχερές ταινίες


Δύο μέρες πριν να μπούμε επίσημα στον Δεκέμβριο και στην καρδιά του χειμώνα!Ο κατεξοχήν χειμώνας περιλαμβάνει ξαφνικές βροχές , παγωμένα χέρια και ζεστές αγκαλιές. Η βροχή σαν καιρικό φαινόμενο εμφανίζεται στη ζωή μας αλλά και σε πληθώρα ταινιών.
Ποιες ταινίες ''κατακλύζονται'' από βροχή;

1. Spiderman(2002): το πρώτο παθιασμένο φιλί του Spidey με την Mary Jane ήταν εικαστικά ανυπέρβλητο. Ανάποδο, αισθησιακό με πλημμύρα συναισθημάτων.
p.s είναι αυτονόητο ότι από πίσω παίζει ως μουσική υπόκρουση το Hero από Nickelback












2 . Βlade Runner(1982): Το sci-fi κομψoτέχνημα του Ridely Scott είναι διαποτισμένο από καταιγιστική δράση. Ειδικά στην τελική μάχη Deckard/Roy με την ατακάρα ''All those moments will be lost in time, like tears in rain''.


 








3. Lord of the rings: The two towers(2002): Υπερασπίζοντας το απόλυτο οχυρό(Helm's Deep) οι ήρωες μας έρχονται face-to-face με τις στρατιές των σιχαμένων(ίου-ίου) Ούρουκ χάι! Δεν δείχνει ευνοίωνο το μέλλον αλλά την επόμενη μέρα γεννιέται η ελπίδα καθώς ανατέλει ο ήλιος .Ένας λαμπερός ήλιος σαν την χαίτη του Γκάνταλφ!










4. Ηigh Fidelity(2000): o weirdo John Cusack στρογγυλοκάθεται στο βρεγμένο παγκάκι περιμένοντας να του δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία. Ο John είναι λάτρης των raindrops αφού και στην ταινία Say Anything(1989) είχε μουλιάσει ρισκάροντας την πνευμονία.












5.Sweet November(2001): η sweetie-pie Charlize προσπαθεί να πείσει τον Keanu Reeves να αφοσιωθεί σε εκείνη και να ζήσουν τον πιο γλυκό μήνα της ζωής τους. Με το μέρος της έχει την καταρρακτώδη βροχή και την γοητεία της.












6.  Bροχή, χαλάζι και έρωτας(1999): η Sandra Bullock εμφανίζεται ως πειρασμός στον μελλοθάνατο-ένα βήμα πριν από την εκκλησιά Ben Affleck.













 7.Μatrix Revolutions(2003): στο top10 κάνει επανεμφάνιση ο Keanu Reeves, στην προκείμενη περίπτωση με την ιδιότητα του σωτήρα όχι του εραστή. Απανωτά κλωτσομπουνίδια με τον πολλαπλασιασμένο αχώνευτο πράκτορα μες στον κατακλυσμό.Που ναι ο Νώε ΔΙΑΟΛΕ?!












8. Τhe day after tomorrow(2004): ο μικρός & άβγαλτος Jake Gyllenhaal (ρακούν) παλεύει με τις καιρικές συνθήκες . Παρόλα αυτά βρίσκει χρόνο να εκδηλώσει τα συναισθήματά του στην Emmy Rossum.
p.sidon't loveu: Taylor Swift είσαι one lucky bitch που έδωσες το ''flower'' σου στον Jake!!!














9. Jurassic Park(1993): Η γη σείεται. Το ποτήρι αρχίζει και τρέμει στο ταμπλό του αυτοκινήτου. Βροχαλάει μανιωδώς. Καλώς τον τυραννόσαυρο μας!Wetaraaaa!










10.Notebook(2004): Ολοκληρώνω το αφιέρωμα με την απόλυτη ταινία βρόχας. Ρε τον Γιακουμή!!!! Όταν σκέφτεσαι φιλί στη βροχή αυτή η σκηνή κλωθογυρίζει στο μυαλό σου εκτός κι αν ήσουν στο διαστημόπλοιο , είτε με την Sandra είτε με την Hathaway.




















-Ταινίες που δεν βρήκαν μία θέση στον δεκάλογο αλλά έχουν θέση στην ταινιοθήκη μας (Unforgiven, Road to Perdition, Point Break, Perfect Storm).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου