Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Lucy (2014)

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=MVt32qoyhi0

Στόρι:
Ο μέσος άνθρωπος χρησιμοποιεί το 10% των δυνατοτήτων του εγκεφάλου του. Τι θα γινόταν αν κάποιος μπορούσε να χρησιμοποιήσει το 100% ; Η απάντηση έρχεται μέσα από την περιπέτεια της Lucy (Scarlett Johansson), που ο οργανισμός της απορροφά (άθελα της) μεγάλη ποσότητα ναρκωτικής ουσίας και σταδιακά το ποσοστό ανεβαίνει…



Σχόλια:
Ξεκινάμε από τα βασικά. Ο κύριος λόγος για να παρακολουθήσω την ταινία, ήταν ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος αυτής, που δεν είναι άλλος από τον Luc Besson. Η στιλιζαρισμένη δράση που περιμένει κανείς να δει σε μια ταινία στην οποία βάζει την υπογραφή του, είναι το δυνατό σημείο και της ''Lucy''. Ο 54χρονος Γάλλος, έχει αποδείξει πως μπορεί να δημιουργήσει έναν πολυδιάστατο και εκρηκτικό γυναικείο χαρακτήρα που να ξεχωρίζει (‘’Nikita’’, ‘’Colombiana’’), χωρίς να αγγίζει τα όρια της γραφικότητας. Δυστυχώς αυτό δεν το πετυχαίνει απόλυτα στη νέα του δημιουργία, παρότι μέχρι ένα σημείο σε αφήνει να πιστεύεις πως έκανε το θαύμα του για ακόμα μια φορά. 


Στο κομμάτι της δράσης το φιλμ παίρνει άριστα, όμως σεναριακά εκτροχιάζεται κατά πολύ! Δυστυχώς η τελείως επιφανειακή προσέγγιση του κομματιού της ταινίας που αφορά την επιστήμη είναι ο βασικός λόγος που ότι καταφέρνει να χτίσει ο Besson, καταρρέει σαν χάρτινος πύργος στο τέλος. Τα τελευταία 20 λεπτά της ταινίας είναι πραγματικά ικανά να σε κάνουν να μετανιώσεις που την είδες, παρότι μέχρι εκείνο το σημείο μπορεί να την έβρισκες από ενδιαφέρουσα έως…. καθηλωτική! 


Επίσης σε πόσες ακόμα ταινίες πρέπει να δούμε τον μαϊντανό πλέον Morgan Freeman, στο ρόλο του σοφού, ειδήμονα, γνώστη των πάντων κλπ. κλπ. μέχρι να τον βαρεθούμε τελείως; Morgan ήρθε μάλλον η ώρα για απόσυρση!


Στα θετικά, δεν μπορώ να μην αναφέρω την αρκετά καλή παρουσία της Johansson, που γύρισε χωρίς ντουμπλάρισμα τις περισσότερες δύσκολες και απαιτητικές σκηνές μάχης της ταινίας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου