Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Γιατί αγαπάμε Liam Neeson;

Πρόσφατα σημειώθηκε κοσμοσυρροή στις κινηματογραφικές αίθουσες αφού γράφτηκε ο επίλογος της τριλογίας Taken. Κατά κοινή ομολογία ο Liam Neeson είναι από τους πιο συμπαθείς κι αξιολόγους ηθοποιούς που μπορεί να παίξει τα πάντα. Γιατί έχει κερδίσει τον σεβασμό και την αγάπη μας;




















1. Το καμάρι της Ιρλανδίας κλωτσομπουνίζει αβέρτα όποιον τολμήσει(!) να του εναντιωθεί. Αυτή η φυσικότητα στις μάχες σώμα με σώμα δεν είναι διόλου τυχαία.  Πάλαι πότε ήταν και ερασιτέχνης μποξέρ αλλά το κόψε όταν πήγε να σπουδάσει στο κολέγιο.

2.Δέχεται να κάνει arm wrestle με τον Jimmy Falon γιατί ξέρει πολύ απλά ότι θα τον ισοπεδώσει! Αλλά και  τηλεφωνική φάρσα που τόλμησαν να χυλοπιτιάσουν την κινηματογραφική  του κόρη, Μaggie Grace…Now you get your shit together...



3.Με περίσσεια άνεση υποδύθηκε τον δάσκαλο -θρυλικού κύρους -Τζεντάι, Κουί-Γκον Τζιν όπου στο πλευρό του μαθήτευε ο Όμπι Ουυάν Κενόμπι(Ewan McGregor) . May the force be with Liam!
Aλλά εκεί που μας ξεσήκωσε ήταν ως Ra's Al Ghul στο Batman Begins.
















4. Πέρα από τον δυναμισμό του τον πιάνουν κι οι ευαισθησίες του.  Στο Love Actually συμβούλευε τον γιόκα του πως να διεκδικήσει την καρδιά της κοπέλας φέρνοντας ως παράδειγμα τον Leo & την Κate(Titanic).


















5. Mόνο ο Λίαμ θα μπορούσε να πει με αφοπλιστική ειλικρίνεια ότι «η Λίστα του Σίντλερ του Στίβεν Σπίλμπεργκ ήταν μία εξαιρετική ταινία αν εξαιρέσουμε εμένα» . Και φανταστείτε αυτή η ταινία του χάρισε την μοναδική-μέχρι τώρα-υποψηφιότητα για Όσκαρ.












6. Ξεχειλίζει από γοητεία και σεξαπίλ γι' αυτό μετράει πολλά θύματα(Hellen Mirren, Brooke Shields, Julia Roberts, Μαρία Αλεξοπούλου και Ιωάννα). Αλλά παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, Νatasha Richardson και πράγματι έμειναν μαζί μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος.

 7. Σε όσους τον έχουν κατηγορήσει για τις εύπεπτες περιπέτειες που γυρίζει απαντάει πάλι με ειλικρίνεια ‘’Παραμένω απασχολημένος γιατί δεν θέλω να πενθώ για το θάνατο της γυναίκας μου’’


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου