Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Les Revenants(2012-)

https://www.youtube.com/watch?v=2Z-JovCbrVQ 




















Στόρι: Σ' ένα απομακρυσμένο χωριό στις Άλπεις ένα σχολικό πέφτει σε μία απότομη στροφή όπου φυσικά κανείς δεν επέζησε. Μετά από λίγα χρόνια εμφανίζεται ένα κορίτσι που-σύμφωνα με τη λογική-ήταν νεκρό στο λεωφορείο.Όμως δεν επιστρέφει μόνο εκείνo.

-Must-see σειρά!Ατμοσφαιρικό θρίλερ εκ Γαλλίας που τιμήθηκε και με διεθνές βραβείο Emmy για καλύτερη δραματική σειρά για το 2013. Ξεχάστε τα ζόμπι τύπου Walikng dead, εδώ μιλάμε για εκλεπτυσμένα ζόμπι που μιλάνε γαλλικά. Mais oui!  Όπως όλα τα σπουδαία δημιουργήματα(Old boy) έτσι και αυτό αντιγράφηκε(The Returned).

5 λόγοι για να ζήσετε τον γαλλικό τρόμο: 

-Un
Mεγάλο avantage της σειράς ότι κάθε επεισόδιο περιστρέφεται γύρω από ένα άτομο, έναν επιστρέφοντα όπως στο lost. Bασικά πολλοί χαρακτηρίζουν την σειρά ως υβρίδιο lost & twin peaks. Άλλο ένα σημείο που lost-ίζει είναι οι συνδέσεις με το παρελθόν για να κατανοήσουμε την ψυχοσύνθεση των πρωταγωνιστών. Σε κάθε επεισόδιο ενώνουμε το παζλ κάθε χαρακτήρα αδημονώντας για το επόμενο παζλ.
















 -Deux
Απαρτίζεται από 8 επεισόδια μίας ώρας όπου όλα αξίζουν, one by one! Κάθε επεισόδιο φέρει ως τίτλο το όνομα κάποιου νεκροζώντανου εκτός από το τελευταίο (Horde).  Η 2η σεζόν έχει ανακοινωθεί πως θα προβληθεί στας αρχάς του 2015 όπου θα χωριστεί πάλι σε 8 επεισόδια.














-Trois
Παρόλο που είναι σειρά μυστηρίου με δραματικά στοιχεία έχει και δυνατές ρομαντικές στιγμές που διόλου δεν μπαίνουν σε χολιγουντιανά καλούπια. Γενικά κάποιοι ηθοποιοί δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό όπως η μικρή Καμίλ, o αινιγματικός Σιμόν και φυσικά το creepy kid(πάντα μα πάντα υπάρχει ένα).














-Quatre
-Όλοι πορωνόμαστε με τις αμερικανικές παραγωγές(Αrrow, Flash κ.ά) αλλά οι ευρωπαϊκές θα μας πιάσουν στον ύπνο.  Δεν στηρίζονται τόσο στον ενθουσιασμό του θεατή  όσο σε μια νοητική διεργασία. Σταδιακά χτίζεται το μυστήριο με τη βοήθεια και των Σκωτσέζων Mogwai όπου συνέθεσαν απόκοσμες μελωδίες που ριζώνουν στο μυαλό μας.Ειδικά το κομμάτι των τίτλων έναρξης (Hungry Face) στοιχειώνει τις νύχτες μας.



 -Cinq
Oι revenants προσπαθούν να ενσωματωθούν στην μικρή κοινότητα που ζούσαν κάποτε, να αποδεχτούν οι ίδιοι τη νέα τους κατάσταση αλλά και ο κοινωνικός τους περίγυρος που μένει εμβρόντητος. Πως μπορούμε να δεχτούμε φαντάσματα του παρελθόντος; Πως να αψηφήσουμε τη λογική και να δούμε με τα μάτια της ψυχής;















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου