Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Maleficent(2014)

https://www.youtube.com/watch?v=ihgvGPlSkXE 
 Στόρι: η ιστορία της ωραίας κοιμωμένης από διαφορετική οπτική .
Κανείς δεν θα ξεχάσει από τούδε και στο εξής το όνομα της κακιάς μάγισσας!




















Comments:
-Ένα ακόμη παραμύθι της Disney ''πειράζεται'' και η Janet McTeer αναλαμβάνει να το διηγηθεί στο υποψιασμένο κοινό. Στην πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα ο Robert Stromberg (ειδήμων στα εφέ)  έπλασε -με επιτυχία- έναν φανταστικό κόσμο που συνυπάρχει το καλό και το κακό, η αγάπη με το μίσος, η συγχώρεση με την εκδίκηση. Μαγευτικές εικόνες κατακλύζουν τη μεγάλη οθόνη που με τη βοήθεια του 3D ξεπηδούν κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια μας.
















-Πέρα από τα μοναδικά εφέ βασικό ατού της ταινίας είναι η Angelina Jolie στο ρόλο της κακιάς μάγισσας-πρώην νεράϊδας που καραδοκεί για να ρίξει το φαρμάκι της! Για την μεταμόρφωσή της σε Maleficent απαιτούνταν 4 ώρες και επιθέματα σιλικόνης που προστέθηκαν στα μήλα, τα αυτιά και τη μύτη της.  Εκφαστικότατη, επιβλητική και πιο όμορφη από πoτέ! Ο Stromberg ρίχνει φως σε άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς της μάγισσας αναγάγοντάς την σε έναν πολυσύνθετο χαρακτήρα και όχι μία απλή καρικατούρα.














Αποτελεί την ιδανική ενσάρκωση της κακιάς μάγισσας! Παραδείγματος χάριν αν συγκρίνουμε την Angelina με την Charlize Theron υπερτερεί η πρώτη γιατί ίσως έχει πιο έμφυτη την bitcho-σύνη!Sorry Charlize αλλά είσαι πιο angelic τι να σε κάμνω!?

 -Οι σεναριακές ανατροπές ήταν καλοδεχόμουνες γιατί ήταν και μεγάλη έγνοια του σκηνοθέτη να μην απογοητεύσει μικρούς και μεγάλους . Όσοι είναι φαν του Once Upon a time θα εντοπίσουν μία ομοιότητα στο σενάριο προς το τέλος.

-Τον ρόλο της πριγκήπισσας ενσαρκώνει η ονειρική Elle Fanning όπου πείθει και ως ωραία και ως κοιμωμένη.
Την προτιμώ από την αδελφή της Dakotta!



















-Ντόρο προκάλεσε η συνύπαρξη μάνας και κόρης στην μεγάλη οθόνη! Η Vivienne Jolie-Pitt μοιάζει αρκετά με μανούλα αν και φέρνει πιο πολύ στον daddy Brad!

-Για το τέλος άφησα το τραγούδι της Lana del Rey(Anal del Rey) που για μία ακόμη φορά ξεψυχάει σε κάθε νότα! Η ίδια η Angelina επέλεξε την Lana να ερμηνεύσει το τραγούδι των τίτλων τέλους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου