Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Strain(2014-)

https://www.youtube.com/watch?v=DqcuyXeN8O8
 


















Στόρι: Ένα αεροπλάνο προσγειώνεται στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης με 206 πτώματα και 4 επιζώντες ΜΟΝΟ!Ούτε η κατάρα του Τουταγχαμών να είχε πέσει!Την εξιχνίαση του μυστηρίου αναλαμβάνουν ο επιδημιολόγος Ephraim ( για ευκολία ας τον λέμε Εφ) και η βιοχημικός λατίνα Nora Martinez. Έλα όμως που τα πτώματα αρχίζουν να κάνουν φτερά και συμπτωματικά πεθαίνει κόσμος και ντουνιάς!Θα μπορέσει να σωθεί το ανθρώπινο είδος ή αυτή η αρχαία επιδημία με στοιχεία βαμπιρισμού θα σημάνει το τέλος του;

Τα συν και πλην
+Ένας πασιφανής λόγος για να ξεκινήσεις την εν λογώ σειρά είναι πως συμμετεχεί ενεργά ο Guillermo del Toro(Λαβύρινθος του Πάνα & Pacific Rim). Η σειρά αποτελεί μεταφορά της τριλογίας των  μυθιστορημάτων που έχει γράψει ο ίδιος μαζί με τον Chuck Hogan. Για την ιστορία ο Μεξικανός Guillermo έχει ξανασχοληθεί με βαμπίρ στο Blade II . Αίμα, ψόφος κι ιδρωτας!













+Ξεχάστε το Vampire Diaries και το True Blood με τους ομορφονιούς , εδώ μιλάμε για σιχαμάρα και σπλατεριά!Είναι βαμπιροζόμπι, τύπου Walking dead!Αιμοδιψή τέρατα που δεν έχουν ούτε συναισθήματα ούτε σκέψεις. Το μόνο που τους διακατέχει είναι η αστείρευτη κι ακατανίκητη δίψα για αίμα!Μουι χι χι! Τρέφονται όχι με τη βοήθεια κυνοδόντων αλλά μέσω μίας σκουληκοαντλίας-τεράστιας προβοσκίδας που βγαίνει από το λαρύγγι.  Στη θέα αυτής της ''ομορφιάς'' φώναζα ίου ίου ίου και νόμιζαν ότι είμαι σειρήνα περιπολικού.
Oδηγίες προς θεατές: μην τρώτε κατά τη διάρκεια του επεισοδίου!

+Αποτελείται μόνο από 13 επεισόδια!Να την δεις...πιεις μονορούφι όπως τα βαμπιράκια μας!

-Το καστ είναι ολίγον τι αδιάφοροCorey Stoll παρουσιάζεται αρχικά ως ο ειδήμων, ο σωτήρας αλλά δεν τα καταφέρνει, στέκεται στη σκιά του Setrakian(μορφάρα) που είναι επιζών του Ολοκαυτώματος.  Μη τον βλέπεις έτσι τον παππού....έχει φονικά ένστικτα! Η Mia Maestro είναι απλά μία όμορφη chick, that's all!

 














-Ο απόλυτος κακός, το αρχετυπικό βαμπίρ, ο λεγόμενος Master(ναι στο μυαλό μου ήρθε ασυναίσθητα το master of puppets) δεν προκαλεί κάποιον ιδιαίτερο τρόμο μάλλον γέλωτα.

-Κάποια επεισόδια έχουν καταιγιστική δράση (πιλοτικό, 4o, 8o ) ενώ άλλα έχουν ρυθμούς χελώνας(11o-13o). Όσο προχωράει η σειρά τόσο χάνεται η μαγεία. Masterpiece σκηνές :  το κοριτσάκι στην μπανιέρα και φυσικά ο goth σταρ που χάνει...την αντρίλα του έτσι ξαφνικάαααα..














-Το αδιάφορο φινάλε με μία μόνο στιγμή πόρωσης, only one!Άτιμο Strain μας άφησες διψασμένους σαν το True Blood. Eυελπιστώ η 2η σεζόν να ναι πιο creepy και πιο ανατρεπτική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου