Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Gone girl(2014)

https://www.youtube.com/watch?v=Ym3LB0lOJ0o
 Στόρι: η Αmy έγινε καπνός τη μέρα της 5ης επέτειου του γάμου της!Που εξαφανίστηκε το κορίτσι;




















Comments:
-Ορμώμενο από το best-seller Gone Girl της Gillian Flynn που ευτυχώς ανέλαβε και το σενάριο μεταφέροντας αυτούσιο το κλίμα της δημιουργίας  της.  Ακολουθώντας το μοτίβο του βιβλίου
η ιστορία είναι δοσμένη μέσα από 2 διαφορετικές πλευρές,  μία αφηγείται το "θύμα" μία ο "θύτης". Αυτή η εναλλαγή της αφήγησης είναι που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον... για 2 ώρες και 26 λεπτά! Άξιζε κάθε σκηνή, κάθε καρέ, κάθε κοντινό στο ψυχρό πρόσωπο της Pike!Ορισμένες σκηνές ήταν work of art  με κορυφαία το αναπάντεχο οργασμικό λουτρό αίματος!!!! Μέχρι και το φινάλε ήταν αυτό που θα θέλαμε με την κυκλική σύνθεση.
Η ταινία δεν θ΄απογοητεύσει κανέναν(σινεφίλ ή μη, φαν του Fincher ή μη) δικαιολογώντας το 9αρι στο imdb. MH TH XAΣΕΤΕ!















-Καθαρά Φιντσερική ταινία με το μυστήριο να πλανάται και τον βαθύ σαρκασμό να κόβει σαν μαχαίρι. Δεξιοτέχνης στο να στήνει σκηνές εγκλήματος(Zodiac) και κλιμακούμενο δράμα(Fight Club) με τη βοήθεια των πιο ανατριχιαστικών ήχων(Reznor,Ross).  Tην προσοχή του αγαπημένου μας σκηνοθέτη κλέβει πάλι ένα κορίτσι ,τότε (2011) ήταν το κορίτσι με το τατουάζ, τώρα εν έτει 2014 το κορίτσι που εξαφανίστηκε.
H 10η ταινία του θίγει πολλά ζητήματα όπως την υποκρισία του αμερικανικού προτύπου οικογενείας, το πλασάρισμα δράματος και το κυνήγι μαγισσών από τα σαρκοβόρα media και την καταλυτική επίδραση του γάμου πάνω στον έρωτα οδηγώντας στην αναμενόμενη ψύχρανση. ''Τι σκέφτεσαι, τι νιώθεις, τι κάναμε ο ένας στον άλλο; '' Κανείς δεν είναι τέλειος. Κανένας γάμος δεν είναι τέλειος! Το ιδανικό ρομαντζό, αυτή η γλύκα μπορεί να βγάλει πικρία, μπορεί να ''εξαφανιστεί''. 













-Για πολλοστή φορά θα εκφράσω την συμπάθεια μου για τον Ben Affleck σαν τυπάκι αλλά και την απογοήτευσή μου για τις ερμηνευτικές του ικανότητες . Αυτή η χρόνια ανικανότητα του να δείξει οποιοδήποτε συναίσθημα με ξεπερνά!!Όπως αναφέρεται στο βιβλίο τον διακατέχει μία ''υπερβολική αυτοσυγκράτηση''. Τρέμω για τη στιγμή που θα υποδυθεί τον Batman , εδώ σαν Daredevil ήταν for the festivals!
















-Aντιθέτως η Rosamund Pike αποδεικνύεται ταλεντάρα και κρατάει στα λεπτεπίλεπτα χέρια της το βάρος της ταινίας. Ιδανική επιλογή για το ρόλο της εξαφανισμένης κι άκακης συζύγου που έβαζε ψυχολογικά κουίζ στο περιοδικό αλλά κυρίως στον εαυτό της! Μέσα από τις αμέτρητες σελίδες του ημερολογίου της μας διηγείται την πορεία του γάμου της, από την ειδυλλιακή απογείωση  μέχρι την ανώμαλη προσγείωση. Αξίζει-πιστεύω-μία υποψηφιότητα στα Όσκαρ!
p.s σοκαριστική η ομοιότητα στον τρόπο γραφής της με τον δικό μου. Ειδικά όταν αφηγείται τις μελένιες στιγμές του έρωτα. Λέτε να έχω την ίδια κατάληξη?!?!












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου