Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

The Great Gatsby(2013)

 http://www.youtube.com/watch?v=TaBVLhcHcc0
Στόρι: η ζωή του μεγιστάνα Τζέι Γκάτσμπι μέσα από τα μάτια και τα λόγια του Νικ Κάραγουεϊ


Comments:
-Μία από τις καλύτερες ταινίες και παραγωγές της χρονιάς που διανύουμε. Τα εύσημα πρώτα απ'όλα στον μεγάλο σκηνοθέτη Baz Luhrmann. Μαγικές εικόνες βγαλμένες από πίνακα , σπιντάτες σκηνές που δεν χορταίνει το μάτι, φοβερή μουσική επένδυση, δυνατές ερμηνείες. Ένα μόνο μείον η μεγάλη διάρκεια αλλά το τέλος αποζημιώνει τον θεατή για την αναμονή! Σε όποιον άρεσε το Moulin rouge σίγουρα θ'αρέσει και ο υπέροχος Gatsby!














-Ο Leonardo Di Caprio αναμφισβήτητα συγκαταλέγεται ανάμεσα στους καλύτερους ηθοποιούς της εποχής μας. Εδώ και 1 δεκαετία δίνει το 100% του εαυτού του σε όποιον ρόλο και ν' αναλάβει.
1.Συμμορίες Νέας Υόρκης(2002)
2.Catch me if you can(2002)
3.Aviator(2004)
4.Departed(2006)
5.Ματωμένο διαμάντι(2006)
6.Βody of lies(2008)
7.O δρόμος της επανάστασης(2008)
8.Shutter Island(2010)
9.Inception(2010)
10.Django ο τιμωρός(2012)
Α και μην παραλείψω πως ο πιτσιρικάς που όλοι τον έκραζαν τότε με τον Τιτανικό μεγάλωσε και έβαλε τα γυαλιά σε όλους μας!




















-Ο Gatsby είναι  ο ονειροπόλος, το αιώνιο παιδί με το ''φθαρτό'' όνειρο, να γυρίσει τον χρόνο πίσω και να συνεχίσει από κει που σταμάτησε με τον έρωτα της ζωής του. Oραματιζόταν τη ζωή μαζί της εδώ και 5 χρόνια αλλά το όνειρο είχε ήδη φθαρεί,είχε ήδη εξαφανιστεί. Κρατούσε κάθε φωτογραφία, κάθε γράμμα της σαν θησαυρό, σαν μία ανάμνηση που θέλει να ξαναζήσει διακαώς.''Αν μπορέσω να γυρίσω στην αρχή όλα θα γίνουν όπως πρέπει'' ήταν τα λόγια του. Από το 1ο φιλί ήξερε ότι θα ναι για πάντα δεμένες οι μοίρες τους γι'αυτό σταμάτησε  λίγο πριν την φιλήσει. Στο όνομα της αγάπης απέκτησε φήμη, χρήματα για να της χαρίσει τη ζωή που ήθελε. Ο έρωτας ήταν η κινητήριος δύναμη του όπως και στους περισσότερους από εμάς . Όταν είσαι ερωτευμένος ζεις ,όταν δεν είσαι απλά αναπνέεις!














p.s.
-O Leo ξαναερωτεύεται κοπέλα με όνομα λουλουδιού(Daisy η new, Rose η παλιά)
-O Tobey & ο Leo είχαν παίξει και παλιότερα μαζί ώσαν παιδάκια και είναι κολλητοί έκτοτε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου