Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Metallica Through the Never (2013): Exit light...Enter 3D !



 Γυρνώντας αρκετά χρόνια πίσω, μπορώ ακόμα να θυμηθώ το υπέροχο συναίσθημα που ένιωσα όταν έπιασα στα χέρια μου το ‘’Black Album’’ ως  δώρο γενεθλίων! Το ‘’μικρόβιο’’ των Metallica είχε ήδη ξεκινήσει να μπαίνει στον οργανισμό μου και πλέον είχα στη συλλογή ένα  αυθεντικό CD της θρυλικής thrash μπάντας από το San Fransisco!  Από την πρώτη ακρόαση του αγαπημένου μου δίσκου τους μέχρι σήμερα κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι....Πολλές στιγμές και εμπειρίες, ορισμένες από αυτές έμμεσα συνδεδεμένες με τα  τραγούδια τους! Πρώτο headbanging  (!!!) σε εφηβικό πάρτι με το ‘’Fuel’’ στο τέρμα και τους γείτονες σε νευρική κρίση, πρώτο γερό μεθύσι με τη διασκευή του ‘’Whiskey in the jar’’ για μουσική υπόκρουση, πρώτο γρατζούνισμα της κιθάρας με το ‘’Nothing else matters’’, πρώτο ραντεβού και το άγχος φεύγει ακούγοντας το ‘’Of wolf and man’’, απογοητεύσεις και δώσε ‘’The Unforgiven’’ και ‘’Fade to black’’ , πρώτο πολύ ….’’ξύλο’’ σε συναυλία με το ‘’Blackened’’ να σηκώνει το Terravibe στο πόδι και πάει λέγοντας….  


 Ας έρθουμε στο σήμερα όμως! Οι Metallica έρχονται στις κινηματογραφικές αίθουσες και μάλιστα σε IMAX 3D!  Μια συναυλία τους είναι μόνο η αφορμή για να εξελιχθεί μια συναρπαστική ιστορία με κεντρικό πρωταγωνιστή το νεαρό Trip(Dane DeHaan). Μια ακόμα απελπισμένη προσπάθεια για προβολή και χρήμα θα που κάποιοι…. Δεν έχουν ανάγκη τίποτα απ’ τα δύο θα απαντήσω! Αντίθετα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα ,το οποίο αναμένουμε να δούμε αρχές Οκτώβρη επί της οθόνης, πρόκειται για μια ιδιαίτερα έξυπνη ιδέα που ίσως λανθασμένα να μην είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα! 


 Το trailer πάντως δε θα σε αφήσει ασυγκίνητο ίσως ακόμα και αν ανήκεις στους haters που μετά το ‘’Load’’ δε ξαναγόρασαν δίσκο του συγκροτήματος και μετά το ‘’St. Anger’’ αγνόησαν και την ύπαρξη του. Ακόμα και αν η ταινία διαψεύσει τις προσδοκίες μας σίγουρα δε θα μας απογοητεύσει το soundtrack. Τέλος θέλω να κλείσω με την ατάκα μιας φίλης, πως οι στο συγκεκριμένο trailer και στα πλάνα της συναυλίας οι Metallica ‘’φαίνονται εξωφρενικά γαμάτοι’’. Βοηθάει το High Definition και η σκηνοθεσία σίγουρα αλλά αν τους έχεις δει έστω μια φορά από κοντά(το δυνατό τους κομμάτι ήταν πάντα τα live) θα αναφωνήσεις πως είναι τόσο γαμάτοι και εκτός της μεγάλης οθόνης! Αυτά λοιπόν με μοναδική ευχή- μπηχτή- παράπονο το 2014 να αρχίσουμε να ασχολούμαστε και λίγο περισσότερο και με τη μουσική τους!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου