Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Perfect sense(2011)

Στορι: ένας σεφ και μία επιδημιολόγος γνωρίζονται όταν μία ''περίεργη'' πανδημία ξεσπάει στον κόσμο..
















 





Comments:
-To βασικό ατού της τανίας είναι το ζευγάρι Ewan McGregor -Eva Green που δένουν πολύ καλά,αν και αρχικά δεν σου δίνουν την εικόνα του πιο ταιριαστού ζευγαριού.H Eva είναι απίστευτα εκφραστική χωρίς να καταφεύγει σε υπερβολές και πολύ καλή στην αφήγησή της ιστορίας. Όσον αφορά τον Ewan θυμήθηκα γιατί τον είχα καψουρευτεί στο Moulin Rouge και το El Tango De Roxanne έπαιζε μανιωδώς για  μήνες !Του βγαίνει αβίαστα το πάθος του ερωτευμένου τι να κάνουμεε.


















-Από το trailer ήμουν σίγουρη ότι θ' άξιζε και ευτυχώς δεν διαψεύστηκα(πως το πάθα!). Καιρό είχα να δω τόσο τρυφερή ταινία και με τόσο ποιητικό φινάλε.Κρίμα που είναι τόσο αδικημένη σαν ταινία.Ο σκηνοθέτης του Young Adam επικεντρώνεται στην αντίδραση του κόσμου,όχι στην ανεύρεση αντίδοτου όπως συνηθίζεται αλλά στον απόηχο,στην απόπειρα προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα.
To πως χάνουν μία-μία τις αισθήσεις τους αποδίδεται αριστουργηματικά με τα γρήγορα πλάνα,τις εξάρσεις,την μουσική επένδυση με αποκορύφωμα την σκηνή με την απώλεια της ακοής!!Συγκλονιστικός ο McGregor!Πολύ καλό όμως ήταν και το τελευταίο διατροφικό ''ξέσπασμα''.















Ποια είναι τελικά η τέλεια αίσθηση;Η όσφρηση,η γεύση, η ακοή ,η όραση ή μήπως κάποια πέρα από τις 5 βασικές;Μήπως είναι η αγάπη, το αίσθημα ότι έχεις τον άλλο δίπλα σου όταν τα πάντα καταρρέουν;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου