Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Trust (2011)

http://www.youtube.com/watch?v=k9J3fBSpXwc&feature=fvwrel

Στόρι
 Η volleygirl13 κάνει chat στο διαδίκτυο με τον ChRLeeCa για αρκετό καιρό και κανονίζουν να βρεθούν ...Αυτό που περιπλέκει όμως τα πράγματα είναι πως στην ουσία πρόκειται για ένα ραντεβού μεταξύ μιας έφηβης(Annie) και ενός άντρα που "ψαρεύει" νεαρά κορίτσια μέσω Internet με σκοπό τη σεξουαλική αποπλάνηση τους.


Σχόλια

 Ο τίτλος της ταινίας αποτελεί στην ουσία και τον άξονα γύρω από τον οποίο κινείται η πλοκή. Εμπιστοσύνη δείχνει η Annie στον άνθρωπο με τον οποίο επικοινωνεί (ακόμα κι όταν αποκαλύπτεται πως τις έχει πει ψέματα για την ηλικία του), εμπιστοσύνη δείχνουν και οι γονείς στη νεαρή κοπέλα, μην ελέγχοντας καν τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνεί το παιδί  τους μέσω των νέων τεχνολογιών. Πιθανή λοιπόν η εξέλιξη που μας παρουσιάζει η ταινία.....Ένα πληγωμένο κορίτσι που βλέπει τη ζωή του να διαλύεται και δύο γονείς που δεν ξέρουν πως να αντιδράσουν, πώς να προστατέψουν την κόρη τους αλλά και τους εαυτούς τους.....



 Προσωπικά η ταινία δε με άγγιξε όσο θα περίμενα.....Το "λεπτό" θέμα που πραγματεύεται καθώς και το ιντριγκαδόρικο trailer σε προϊδεάζει για κάτι πιο "δυνατό" από αυτό που εν τέλει παρουσιάζεται. Ο Clive Owen σαφώς ξεχωρίζει στο καστ αλλά έχω την εντύπωση ότι ο ρόλος του αγριεμένου πατέρα ήταν λίγο "έξω απ' τα νερά του". ΄Έχει ανεβάσει σαφώς τον πήχη η ερμηνεία του Liam Neeson στο εξαιρετικό Taken....ίσως να με επηρέασε και αυτό!!! Παρόλα αυτά στα θετικά συγκαταλέγεται η ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία από τον David Schwimmer (λέγε με και Ρός από τα Φιλαράκια)..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου