Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Thor 3D (2011)

              http://www.youtube.com/watch?v=YSC9CjSYvYA

Στόρι

Ο Θεός Θόρ ''πληρώνει'' την αλαζονεία του και εξορίζεται από τον πατέρα του Όντιν στη γη ......Όσοι συνωμότησαν εναντίον του καθώς επίσης και ομοσπονδιακοί πράκτορες αντιτίθενται μαζί του, εμποδίζοντας την προσπάθεια του θνητού πλέον πρίγκηπα να επιστρέψει στο Βασίλειο του Άσγκαρντ.

Comments

Μία ακόμα περιπέτεια δια χειρός Marvel που βαδίζει στα μονοπάτια της πρόσφατης εμπορικής επιτυχίας του Iron Man, συνδυάζοντας περιπέτεια και χιούμορ που πολλές φορές αγγίζει τα όρια της παρωδίας. Ο Chris Hemsworth με την πρώτη ματιά μοιάζει ιδανικός να αποτυπώσει στη μεγάλη οθόνη την επιβλητική μορφή του Θεού Θόρ αλλά εν τέλει το μόνο που πετυχαίνει είναι να δώσει μια πολύ πιο γλυκανάλατη εικόνα στον ήρωα (σε αυτό ίσως φταίει και το βασισμένο στο κόμικ στόρι της ταινίας). Η Natalie Portman από την άλλη, που ερμηνεύει τη νεαρή επιστήμονα που κλέβει την καρδιά του Θεού του κεραυνού, επιστρέφει σε ένα ρόλο που της ταιριάζει απόλυτα, όσο και αν η εντυπωσιακή ερμηνεία της στο Black Swan έδειξε ότι διαθέτει ικανότητες για πολύ μεγαλύτερα πράγματα.


Η αποτύπωση του Βασιλείου του Άσγκαρντ είναι σαφέστατα εντυπωσιακή, οι σκηνές δράσης αρκετές αλλά δε ξέρω κατά πόσο είχε ανάγκη ο θεατής την τεχνολογία του 3D για να τις απολαύσει. Αυτό που σίγουρα πάντως θα πρέπει να ευχαριστεί το απαιτητικό κοινό είναι η επιβλητική παρουσία του Anthony Hopkins στο καστ, στο ρόλο του Θεού Όντιν. Εν τέλει προσωπική μου άποψη είναι ότι το μέρος της ταινίας που διαδραματίζεται στο μυθικό Βασίλειο είναι αρκετά πιο ενδιαφέρον από τη σύντομη παρουσία και βιαστική προσαρμογή του Θόρ στη γη με το θνητό του σώμα. Highlight σαφέστατα βέβαια αποτελεί κάθε σκηνή μάχης με το Θόρ να κρατάει το θρυλικό του σφυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου