Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Ghost in the shell (2017)

https://www.youtube.com/watch?v=G4VmJcZR0Yg 
 Στόρι: η Major, όντας το πρώτο λειτουργικό cyborg, προσπαθεί να διαλευκάνει τις δολοφονίες στελεχών από την εταιρεία που την κατασκεύασε αλλά θα έρθει αντιμέτωπη με το παρελθόν της...




















Comments:
+ Αφού είναι βασισμένο στο cyberpunk manga του Shiro Masamune (που αποτέλεσε και την έμπνευση για το ομότιτλο anime) ήταν φυσικό να κεντρίσει το ενδιαφέρον των περισσότερων πριν καν προβληθεί στας αίθουσας. Σίγουρα έπαιξε ρόλο και το καθηλωτικό πρώτο trailer που ντυνόταν μουσικά από το ''Enjoy the silence'' σε μία διαφορετική στοιχειωτική version.











+Bιντεοκλιπίστικη αφήγηση με τη μουσική να δυναμώνει όταν πρέπει, μαγικά ''ταξιδιάρικα'' εφέ που μας φέρνουν στο μυαλό κάτι από ''Blade runner'' , ντελιριακές σκηνές δράσης (ειδικά η εναρκτήρια σεκάνς). Ευτυχώς και το φινάλε δεν ήταν βεβιασμένο ή αδιάφορο γιατί όσο σημαντικός είναι ο πρόλογος αλλά τόσο σημαντική είναι η κατακλείδα.












O Rupert Sanders στήριξε το κινηματογραφικό οικοδόμημα βρισκόμενος σε στενή συνεργασία με τον Mamoru Ooshi (τον δημιουργό του anime) , παρόλο που έχει μικρή σκηνοθετική προυπηρεσία (η μόνη του ταινία-μέχρι πρότινος-μεγάλου μήκους είναι το Snow White and the Huntsman το 2012). Ένα ασιατικό φάντασμα παγιδευμένο σε ένα χολυγουντιανό κέλυφος. Σίγουρα πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης (δεν είναι τόσο καλοδουλεμένο το σενάριο) αλλά και πάλι ήταν προσεγμένο το δημιούργημα με σκηνές βγαλμένες από τα πιο τρελά μας όνειρα ή το μακρινό μέλλον.












+ Πέρα από τα εκπληκτικά αληθοφανή εφέ βασικός πόλος έλξης είναι και η Scarlett Johansson. Tην Σκάρλετ με τα ''καλούδια'' της δεν την έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση όσον αφορά τις ερμηνευτικές της ικανότητες αλλά στο εν λόγω έργο ήταν πολύ badass!!''I am Major Mira Killian and I give my consent''.
Tης κούμπωσε περισσότερο το κοστούμι (χμ δεν το λες και ακριβώς κοστούμι) του cyborg απ' ότι της Black Widow σε όλες τις μαρβελοταινίες. Δέχτηκε και τρελό πόλεμο όταν ανακοινώθηκε πως επέλεξαν εκείνη και όχι μία ηθοποιό ασιατικής καταγωγής. Whitewashing Asian Characters και χαζομάρες! Haters gonna hate Σκάρλετ.I am Mareira and i give my consent!













For the history , υποψήφια για το ρόλο ήταν και η Margot Robbie (όχι κορίτσι μου εσύ είπαμε είσαι η Ηarley Quinn).

+ Tην Σκάρλετ πλαισιώνουν η Juliette Binoche (στο άκουσμα του ονόματός της πάντα λιγουρεύομαι brioche) που δεν έχει γεράσει την τελευταία 20ετία, ο Takesi Kitano (ναι ναι ο Κitano sensei από Battle Royale) και ο Michael Pitt, ο οποίος ήταν αιφνιδιαστικά καλός στο ρόλο του. Ευτυχώς δεν θύμισε το κωλόπαιδο που ερμήνευε στο ''Funny Games''.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου