Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Me before you(2016)

https://www.youtube.com/watch?v=Eh993__rOxA
Στόρι: Η Λου Κλαρκ αναλαμβάνει να φροντίσει τον Γουίλ Τρέινορ, έναν νέο που βρίσκεται εγκλωβισμένος στο αναπηρικό καροτσάκι του, ο οποίος έχει χάσει τη θέλησή του για ζωή. Η γνωριμία τους όμως θα σφραγίσει την ύπαρξη του καθενός.



















Comments:
+Αξιοπρεπής μεταφορά του ομότιτλου best-seller μυθιστορήματος της Jojo Moyes με βασική πρωταγωνίστρια(ατού) την Emilia Clarke ή όπως όλοι την ξέρουμε την Daenerys Stormborn of the House Targaryen, First of Her Name, the Unburt, Queen of the Andals and the First Men, Khaleesi of the Great Grass Sea, Breaker of Chains, Mother of Dragons.
Koντολογίς, η Καλίσι μας, η δική μας Dany αποδεικνύει πως μπορεί να επωμιστεί και κωμικούς ρόλους με όπλα την εκφραστικότητα & την χαριτωμενιά της. Αν και στην αρχή μου είχε κακοφανεί ως επιλογή γιατί δεν ταίριαζε στη σφαίρα φαντασίας μου, απεναντίας ο Sam Claflin είναι όπως ακριβώς τον είχα πλάσει στο νου μου, ακριβώς!
Το αχνό χαμόγελο, τα λακάκια, το ''υπεροπτικό'' ανασήκωμα φρυδιών, τα μελαγχολικά μάτια. 













+Oι διάλογοι διαθέτουν αρκετή μουσικότητα και σπιρτάδα (ευτυχώς μεταφέρονται αυτούσια αρκετά σημεία του βιβλίου), τα μουσικά διαλείμματα ταιριάζουν με το ύφος ταινίας (από το Thinking out loud του Εd Sheeran μέχρι το Not Today των Imagine Dragons),
η φωτογραφία κινείται στην παλέτα ζωηρών τόνων (μιμούμενη την πολύχρωμη γκαρνταρόμπα της πρωταγωνίστριας). Ούτε η Sarah Jessica Parker δεν άλλαξε τόσα συνολάκια στις δύο ταινίες Sex and the City. Φυσικά εγκρίνουμε και την κινηματογραφική συνάντηση της Καλίσι με τον μακαρίτη Λάννιστερ(Charles Dance). Τα inside jokes για το GΟΤ θα πηγαινοέρχονταν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.













- Όταν το υλικό είναι προσβάσιμο είναι δύσκολο να κερδίσεις τον πάλαι τότε αναγνώστη-νυν θεατή, πώς μπορείς να ισοσκελίσεις την αναγνωστική απόλαυση με μία κινηματογραφική εμπειρία;!




















Όντας αναγνώστρια του βιβλίου απογοητεύτηκα γιατί είχα υψηλές προσδοκίες, φανταζόμουν ένα συναισθηματικό τσουνάμι που θα παρασύρει τις ρομαντικές ψυχές στα πέριξ και όχι μόνο. Παρόλο που το σενάριο της ταινίας επιμελήθηκε η ίδια η συγγραφέας, θα έπρεπε να πέσει το βάρος περισσότερο στη σχέση τους, στην ψυχική σύνδεση που δημιουργήθηκε, στο connection όπως λένε και στο χωριό μου... Την ευθύνη την επιρρίπτω κατά κύριο λόγο στην αρκετά άπειρη σκηνοθέτη Τhea Sharrock που δεν μετέδωσε τον παλμό των χαρακτήρων, το πάθος του βιβλίου. Σίγουρα περιλαμβάνει αρκετές μελένιες σκηνές (ειδικά το τελευταίο μισάωρο) αλλά ωχριούν μπροστά στη μαγεία των λέξεων.













 Δυστυχώς δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλες κινηματογραφικές μεταφορές βιβλίων, παραδείγματος χάριν το ''Best of me'' που ακολούθησε πιστά τα χνάρια του συγγραφέως Nicholas Sparks.
p.s idon'tloveu: δεν οπτικοποίησαν τη σκηνή στο λαβύρινθο που ήταν ένα από τα αγαπημένα σημεία εμού και της σίστερ(της δικής μου Jojo).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου