Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Tι αποκομίσαμε από το Βreaking Bad;

Αναμφισβήτητα είναι από τις πιο καλοδουλεμένες δραματικές σειρές  γι' αυτό και εξασφαλίζει μια ξεχωριστή θέση στο πάνθεον! Tρελό σασπένς,ανατροπές να χάνεις το cervello σου , μεγαλειώδεις ερμηνείες, απανωτά ηθικά διλήμματα-τριλήμματα και ένα αξιοσέβαστο φινάλε.
Σημειωτέον  πως πρόκειται για την μοναδική σειρά που η τελευταία σεζόν είναι ανώτερη από όλες τις άλλες, ακόμη κι από την 1η! Κάθε επεισόδιο της 5ης σέζον ήταν masterpiece, ειδικά το 14ο με το τηλεφώνημα-φωτιά (γοερό κλάμα).Τι αποκομίσαμε από την σειρά-φαινόμενο;














1.Ποτέ των ποτών δεν μαγειρεύουμε στην οικία μας και δεν δοκιμάζουμε την ''συνταγή μας''. Άλλοι θα κρίνουν εάν κατέχουμε την τέχνη της γαστρονομίας και εμείς θα πληρωθούμε αδρά!














2.Το οξύ διαβρώνει τα πάντα εκτός από το πλαστικό γι' αυτό από δω και στο εξής δεν ξαναλιώνουμε πτώματα στην μπανιέρα.
Ιn science we trust! Οι γνώσεις μας πάνω στους νόμους της φυσικής και στη χημεία μπορούν να αποδειχτούν χρήσιμες-μη πω καλύτερα-σωτήριες σε κάθε είδους καταστάσεις.
p.s Τα σύμβολα στους τίτλους αρχής της σειράς είναι ο χημικός τύπος της μεθαμφεταμίνης.




















3.Αν δεν είσαι νομοταγής better call Saul!Ναι είναι λίγο γλοιώδης, γραφικός αλλά θα σε προστατέψει έναντι παχουλής αμοιβής. Το βιτριολικό του χιούμορ έχει γράψει ιστορία!

4.Βοldies are sexy!!!! Heisenberg και τα μυαλά στα κάγκελα!!!Say his name!


Ακόμη και ο boldie γαμπρός σου τα σπάει όταν πετάει ατάκες τύπου ''Ο κώλος σου είναι σαν κρεμμύδι.Με κάνει να θέλω να κλάψω''!Τα ταπεινά μου σέβη !


5.Αν ο hubby σου ή ο potential hubby σου έχει 2ο κινητό, βγαίνει χωρίς να σου δίνει αναφορά μην τρέξεις να τον κατηγορήσεις ότι σ 'έχει καταντήσει ρούντολφ το ελαφάκι.
Ίσως εμπορεύεται μεθ... b i t c h!

6.Να μην εμπιστευόμαστε το παιδάκι που ποδηλάτει ανέμελα τριγύρω μας. Μπορεί να σημάνει το τέλος μας. Oύτε τον φιλήσυχο τυπάκο στα Goody's ή McDonalds , ειδικά αν σου προσφέρει ποτό by the pool....! Ούτε τον σαλεμένο γεράκο που στόμα έχει ..μιλιά δεν έχει.Ντιν!
Προπάντων δεν δείχνουμε εμπιστοσύνη στον Heisenberg!!




















7.Δεν λύνονται ΔΙΑΟΛΕ όλα με μία γίγας pizza και σκορδόψωμα!!!

8. Σημείο αναφοράς αποτελούν πάντα μα πάντα τα Star Wars!
''-Ποιο το νόημα να είσαι παράνομος εάν έχεις ευθύνες;
-O Darth Vader είχε ευθύνες.Ήταν υπεύθυνος για το Death Star!''

9.O καθένας ακούγεται σαν την Μέριλ Στριπ με ένα όπλο στο κεφάλι του=Τrue story!

10.Και φυσικά κλείνω με το σπουδαιότερο,κανείς μα κανείς δεν είναι αψεγάδιαστος!
Bryan Cranston είσαι ηθοποιάρα με κεφαλαίο Η σε σημείο που μέχρι και ο Άντονι Χόπκινς σου έστειλε επιστολή θαυμασμού!Δήλωσε θαμπωμένος από την αριστοτεχνική δουλειά σου και πως είναι το καλύτερο δείγμα ηθοποιίας που έχει δει στη ζωή του! Όλοι-μαζί με τον sir Άντονι-παρακολουθούσαμε σαστισμένοι και εκστασιασμένοι την εξελικτική σου πορεία από τον ανασφαλή καθηγητάκο χημείας με καρκίνο στον πιο αδίστακτο μάγειρα μεθ  & άρχοντα του εγκλήματος που έσπασε κάθε ηθικό φραγμό ώστε να καταλήξεις ως  ''φάντασμα'' που θέλει να κλείσει τους λογαριασμούς του  ,να μοιράσει τιμωρία και να εξιλεωθεί!Όσο έχτιζες την αυτοκρατορία σου  τόσο γιγαντώνονταν τα λάθη και οι αμαρτίες σου αφήνωντας πίσω την ανθρωπιά σου.... αφήνωντας πίσω τον Walter White....
Η παραδοχή σου στο τέλος ότι όλα δεν τα έκανες για την οικογένειά σου(όπως διατυμπάνιζες) αλλά για τον εαυτό σου ήταν λυτρωτική για όλους μας!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου