Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Nymphomaniac part 2(2014)

https://www.youtube.com/watch?v=JnMwP-tSra4



















Comments: 
-Κατά κοινή ομολογία ήταν υποδεέστερο από το πρώτο μέρος. Ίσως με επηρέασε η ερμηνεία της Charlotte που ήταν επίπεδη ενώ στο πρώτο μέρος η μικρή νυμφομανής(Stacy Martin) με έχει συμπαρασύρει στον ''αρρωστημένο της κόσμο''. Προσδοκούσα μία βαθύτερη ερμηνεία και γενικότερα περισσότερες εξηγήσεις για την κατάστασή της. Η απώλεια …’’οργασμού’’ της θα μπορούσε κανείς να πει πως ταυτόχρονα σημαίνει και απώλεια κάθε συναισθηματικού στοιχείου στην ιστορία. Το μότο ‘’forget about love’’ είναι άκρως ενδεικτικό για το τι περιμένει κανείς να δει!  Το δεύτερο μέρος του Nymphomaniac γίνεται ένα κυνικό σχόλιο για την φαλλοκρατούμενη κοινωνία, τη θρησκεία, τον καθωσπρεπισμό, την ανθρώπινη υποκρισία και πολλά ακόμα.
Όσον αφορά το τέλος της ταινίας , μπορεί και αυτό να ξενίζει, όμως αποτελεί την τέλεια κατακλείδα για το τσουνάμι κυνισμού που προηγείται και σε κάνει να αναφωνήσεις πως πραγματικά δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Δυστυχώς δεν φτάσαμε σε κινηματογραφικό οργασμό!












-Εν αντιθέσει με το πρώτο μέρος οι συνειρμοί/παραλληλισμοί ήταν ασήμαντοι, οι παρεμβάσεις του Seligman ήταν άνευ φαντασίας και χρησιμότητας σε φάση που και η ίδια η πρωταγωνίστρια του επιστήνει την προσοχή. Ένα αλλο αρνητικό είναι πως τα κεφάλαια δεν είναι τόσο καλά επιμελημένα όσο του volume 1 . Προσωπικά ξεχώρισα το 6ο με την σεξουαλική ''ανάσταση'' της ηρωίδας εις βάρος της οικογενειακής ευτυχίας. Των επανειλλημένων προσπαθειών της να νιώσει κάτι ακόμη κι αν χρειαστεί να φτάσει στο σημείο του βασανιστηρίου. Ο Jamie Bell υποδύεται πετυχημένα τον τιμωρό-σαδιστή που βγάζει το άχτι του και τον παρακαλάνε κιόλας!












Aνεξαρτήτως κεφαλαίων άξιζε και ο αρχικός μονόλογος του καλού Σαμαρείτη Seligman  και η άφεση αμαρτιών που δίνει στην ''αμαρτωλή''.

p.s i love u: Εμπνευσμένη η σκηνή με τα κουτάλια!Ψάξε ψάξε δεν θα με βρεις....!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου